1 пиле
½ ч л сол 6 с л олио
1 глава лук
1 зелена чушка
3 скилидки чесън
3 домата
1 в ч бяло вино
2 ч ч ориз
4-5 зърна смлян черен пипер
5 стръка магданоз
Приготвяне:
1. Пилето се почиства и измива. Подсушава се, нарязва се на порции и се посолява. В тенджерата се сипва олио и когато се нагорещи, запържваме парчетата пиле ( до златисто). Изваждат се и се поставят върху салфетки за да отцедим мазнината.
2. В същата мазнина запържваме около минута нарязания лук прибавят се нарязаната на квадратчета чушка, счукания чесън, разбърква се и се пържи още минута.
3. Доматите се белят и нарязват на дребни кубчета, след което се прибавят в тенджерата. Сипват се бялото вино и пилешкото месо, посолява се и се задушава 10 минути, докато течността се изпари.
4. В тавя за печене се поставя предварително почистения ориз, а върху него изливаме сместа с пилето, в използваната тенджера се кипва 3 ½ ч.ч. вода, след което се изливат в тавата. Ястието се поръсва с черния пипер и нарязания на ситно магданоз и се пече във фурна при температура 180 градуса, докато оризът попие водата.
0 comments:
Публикуване на коментар
Моля споделете вашето мнение: