1 пиле
1 ч л сол
1 кг картофи
1 к ч олио
1 стрък зелен лук
2 стръка чесън
Сок от 1 лимон
5-6 стръка магданоз
1 ч л риган
1 с л винен оцет
Приготвяне:
1. Пилето се нарязва на четири части и се подправя с ½ ч л сол
2. Картофите се обелват и нарязват на кръгчета, след което се запържват в олиото и се отцеждат от мазнината. Дъното на глинен гювеч се покрива с нарязаните картофи, а върху тях се подреждат порциите пиле.
3. Лукът и чесъна се нарязват на дребно и се размесват с лимоновия сок, нарязания на ситно магданоз, ригана, оцета и останалата сол. Готовата смес се изсипва в гювеча заедно с мазнината от изпържените картофи. Ястието се пече 90 мин във фурна при температура 180 градуса, а ако остане без течност по време на печене доливаме чаша вода.
0 comments:
Публикуване на коментар
Моля споделете вашето мнение: