Ads 468x60px

Телешко задушено по италиански

Необходими продукти за 5 порции

800 г обезкостен телешки бут
1 я л сол
2 щипки черен пипер
5 с л зехтин или олио
Глава лук
3 скилидки чесън
2 с л доматено пюре
1 стрък пресен риган ( 1 ч л сух)
1 стрък пресен босилек ( 1 ч л сух)
2 с л сметана

Начин на приготвяне:

1.    Месото се нарязва на малки хапки, после се посолява и се подправя с черен пипер. Запържва се в зехтина до зачервяване. Прибавят се нарязаните на дребно лук и чесън. Задушава се под капак до изпаряване на течността. Налива се чаша гореща вода и задушаването продължава около 40-50 мин

2.    Доматеното пюре се разрежда с 1 ч ч хладка вода и се прибавя към месото заедно с ригана и босилека. Задушава се още 10 15 мин. Накрая се прибавя сметаната и ястието се дърпа от огъня.

0 comments:

Публикуване на коментар

Моля споделете вашето мнение: