Ads 468x60px

ЧОМЛЕК

Необходими продукти:

1 телешки джолан
1 кг картофи
6 глави лук
1 глава чесън
3 дафинови листа
10 зърна черен пипер
1 с л червен пипер
1 ч л сол
500 мл вино

За приготвянето на 6 порции:

1.    Джоланът се нарязва на шайби (с трион или ножовка) с дебелина 4-5 см. Те се измиват и се подреждат в дълбок глинен гювеч.

2.    Върху тях се редят едро нарязаните картофи, лук, скилидките чесън (небелени и цели) и подправките. Налива се виното и толкова вода, колкото да покрие продуктите с 3 пръста.

3.    Омесва се лепкаво тесто с брашно и вода и с него се запечатва капакът на гювеча. Поставя се в студена фурна, която се загрява до максимална степен, а след 30 минути се намалява до температура 150-160 градуса. Ястието се пече на тих огън в продължение на 5-6 часа.

0 comments:

Публикуване на коментар

Моля споделете вашето мнение: