Необходими продукти:
1 телешки джолан
1 кг картофи
6 глави лук
1 глава чесън
3 дафинови листа
10 зърна черен пипер
1 с л червен пипер
1 ч л сол
500 мл вино
За приготвянето на 6 порции:
1. Джоланът се нарязва на шайби (с трион или ножовка) с дебелина 4-5 см. Те се измиват и се подреждат в дълбок глинен гювеч.
2. Върху тях се редят едро нарязаните картофи, лук, скилидките чесън (небелени и цели) и подправките. Налива се виното и толкова вода, колкото да покрие продуктите с 3 пръста.
3. Омесва се лепкаво тесто с брашно и вода и с него се запечатва капакът на гювеча. Поставя се в студена фурна, която се загрява до максимална степен, а след 30 минути се намалява до температура 150-160 градуса. Ястието се пече на тих огън в продължение на 5-6 часа.
0 comments:
Публикуване на коментар
Моля споделете вашето мнение: