Необходими
продукти за 5 порции:
600 г телешко
месо
5 с.л. брашно
6 с.л. олио
1 глава лук
250 г зелен фасул
4 моркова
1 в.ч. бяло вино
½ телешки бульон
250г. Гъби
2 скилидки чесън
2 щипки черен
пипер
1.2 ч.л. сол
Начин на
приготвяне:
Месото се нарязва
на кубчета и се овалва в брашно, след което се запържва в тенджера с олио,
докато получи златист загар. Изважда се и се оставя върху салфетка, за да се
отцеди мазнината.
В тенджерата със
същата мазнина се запържва нарязаните лук, зелен фасул и моркови. Запържват се
няколко мин под капак и се добавя виното.
Отцеденото месо
се връща в тенджерата. Сместа се кипва, след което се разрежда с телешки
бульон. Задушава се около 40-50 минути, докато месото стане почти готово.
Прибавят се
нарязаните на филийки гъби и счуканите скилидки чесън. Ястието се задушава още
15 минути и се подправя с пипер и сол.
Може да сервирате
с гарнитура от сварен бял ориз.
0 comments:
Публикуване на коментар
Моля споделете вашето мнение: