Ads 468x60px

Телешко по Градинарски


Необходими продукти за 5 порции:

600 г телешко месо
5 с.л. брашно
6 с.л. олио
1 глава лук
250 г зелен фасул
4 моркова
1 в.ч. бяло вино
½ телешки бульон
250г. Гъби
2 скилидки чесън
2 щипки черен пипер
1.2 ч.л. сол


Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета и се овалва в брашно, след което се запържва в тенджера с олио, докато получи златист загар. Изважда се и се оставя върху салфетка, за да се отцеди мазнината.
В тенджерата със същата мазнина се запържва нарязаните лук, зелен фасул и моркови. Запържват се няколко мин под капак и се добавя виното.

Отцеденото месо се връща в тенджерата. Сместа се кипва, след което се разрежда с телешки бульон. Задушава се около 40-50 минути, докато месото стане почти готово.

Прибавят се нарязаните на филийки гъби и счуканите скилидки чесън. Ястието се задушава още 15 минути и се подправя с пипер и сол.

Може да сервирате с гарнитура от сварен бял ориз.

0 comments:

Публикуване на коментар

Моля споделете вашето мнение: