На силен огън
опичаме 2-3 патладжана, след като поизстинат ги обелваме и поставяме в купа. С
помощта на дървена лъжица насичаме патладжаните и ги разбиваме добре.
Отделно измиваме
4-5 домата (червени), обелваме ги след което ги настъргваме на едро ренде.
Доматеното пюре пържим в 1 кафена чашка олио, като добавяме и малко сол, пържим
до сгъстяване на доматите.
Оставяме доматеното пюрето
да изстива и счукваме няколко скилидки чесън със сол, които прибавяме към
разбитите патладжани. Идва време да добавим и поизстиналото доматено пюре към
сместа и разбиваме енергично сместа.
Готовото кьополу
изсипваме в чиния, като може да окрасим наоколо със нарязан магданоз, или
краставици нарязани на колелца.
За кратко време
приготвихме една чудесна българска разядка.
Добър апетит!