Ads 468x60px

Салата сини патладжани-кьополу.


На силен огън опичаме 2-3 патладжана, след като поизстинат ги обелваме и поставяме в купа. С помощта на дървена лъжица насичаме патладжаните и ги разбиваме добре.

Отделно измиваме 4-5 домата (червени), обелваме ги след което ги настъргваме на едро ренде. Доматеното пюре пържим в 1 кафена чашка олио, като добавяме и малко сол, пържим до сгъстяване на доматите.

Оставяме доматеното пюрето да изстива и счукваме няколко скилидки чесън със сол, които прибавяме към разбитите патладжани. Идва време да добавим и поизстиналото доматено пюре към сместа и разбиваме енергично сместа.

Готовото кьополу изсипваме в чиния, като може да окрасим наоколо със нарязан магданоз, или краставици нарязани на колелца.

За кратко време приготвихме една чудесна българска разядка.

Добър апетит!