За приготвянето
на това вкусно ястие са ни необходими около 10 зрели домата, с приблизително
еднаква големина. След като сме измили добре доматите, отрязваме капаче откъм
дръжката и внимателно издълбаваме доматите с лъжичка, след което посоляваме.
За плънката:
Сваряваме 1 чаена
чаша ориз в 2 чаши бульон или подсолена вода. Готовият оризът разделяме на две
половини: първата разстиламе равномерно върху чинията (правим канапе). Втората
половина смесваме с майонеза, която приготвяме сами: нужни са ни 2 жълтъка и 2
кафени чашки олио, които пасираме. От готовата маьонеза отделяме 2 с.л., а
остатъка размесваме с 3 с.л кисело мляко и размесваме с ориза.
С плънката пълним
доматите, а отгоре украсяваме с отделената майонеза. Нарязваме 1 връзка
магданоз много ситно, поръсваме ориза в чинията, а отгоре нареждаме пълнените
домати.