Необходими продукти : 500 гр, гъби,нарязани на резенчета, 1 обелен и нарязан домат,2 моркова,нарязани на кубчета, 2 лук нарязан на ситно, 2 стръка целина,2с.л. нарязан магданоз, 1/2 ч.ч. овесени ядки, 6ч.ч вода, 2 кубчета гъбен бульон,2 с.л. зехтин ,черен пипер.
Начин на приготвяне: Водата се слага да заври и в нея се натрошават бульончетата. Прибавят се зехтинът, целината, лукът, гъбите, ядките и морковите . Изчакваме да заври, намаляме котлона и оставяме да ври 30 мин. След което добавяме доматите. След още 10 минути супата е готова.
Готовата супа може да подправим с черен пипер,оцет и чесън.
Добър апетит