Ads 468x60px

Пролетна каша

Необходими продукти: 3с.л.масло, 1/ 2кг.лапад,киселец или спанак.нарязани на ситно,1ч.ч.кисело мляко,3 яйца леко разбити, 1с.л. брашно, 1/2 ч.ч ориз,1с.л зеленчуков бульон, 1ч.ч.вода, 2с.л. нарязан на ситно джоджен.

Начин на приготвяне: Оризът се измива добре и се слага да заври с водата и зеленчуковия бульон. Когато цялата вода се поема от ориза се отстранява то огъня. Маслото се разтопява и в него се слага лападът. Когато позавехнат,се прибавя брашното. След 2-3 мин се слагат млякото,оризът ,джодженът и яйцата. Всичко се разбърква,докато яйцата се пресекат.