Решихме да
посветим 1 пост на най-лесните за готвене яйца. Яйцата спадат към основните
продукти и притежават изключителни хранителни качества.
Варени яйца:
Измивате яйцата
добре и ги заливате със студена вода, за да се покрият. След като яйцата заврят
в зависимост от предпочитанията ви засичате:
3 минути – рохки
До 5тата минута
жълтъкът е все още течен, а белтъка изцяло твърд
Над 5 минути
яйцата са твърдо сфарени.
След като ги
свалите от огъня, поливате със студена вода, за да спре процеса на варенето и
оставяте да постоят няколко минути, по този начин ще ги обелите по- лесно.
Натурален омлет
Продукти: 2
яйца, 2 с.л. олио или краве масло, сол.
Приготвяне: Разбивате яйцата и прибавяте сол на вкус,
както и 2 с.л. вода, изсипвате в нагрятата мазнина и разбърквате. След 30тина
секунди завивате крайщата с вилица към средата на тигана, по този начин омлета
става пухкав и дебел, а средата на му остава сочна, след още 30 сек. Обръщате и
пържите до зачервяване.
Яйца върху лук
Продукти:
3 яйца, олио, 2 глави лук, сол и червен пипер.
Приготвяне: Изчистеният и ситно
нарязан лук поставяте в тиган, прибавяте олиото, малко пода (колкото олиото) и
сол. Разбърквате, слагате капака за да се задуши 10тина мин, като разбърквате
периодично. След това слагате яйцата върху лука, още малко сол и без да бъркате
оставяте да се изпържат яйцата на по тих огън, около 3-4 мин, като от време на
време разклащате съда.
0 comments:
Публикуване на коментар
Моля споделете вашето мнение: