Ads 468x60px

Ястия с яйца

Решихме да посветим 1 пост на най-лесните за готвене яйца. Яйцата спадат към основните продукти и притежават изключителни хранителни качества.

Варени яйца:


Измивате яйцата добре и ги заливате със студена вода, за да се покрият. След като яйцата заврят в зависимост от предпочитанията ви засичате:

3 минути – рохки

До 5тата минута жълтъкът е все още течен, а белтъка изцяло твърд

Над 5 минути яйцата са твърдо сфарени.

След като ги свалите от огъня, поливате със студена вода, за да спре процеса на варенето и оставяте да постоят няколко минути, по този начин ще ги обелите по- лесно.

Натурален омлет

                 
Продукти:  2 яйца, 2 с.л. олио или краве масло, сол.

Приготвяне: Разбивате яйцата и прибавяте сол на вкус, както и 2 с.л. вода, изсипвате в нагрятата мазнина и разбърквате. След 30тина секунди завивате крайщата с вилица към средата на тигана, по този начин омлета става пухкав и дебел, а средата на му остава сочна, след още 30 сек. Обръщате и пържите до зачервяване.

                Яйца върху лук

Продукти: 3 яйца, олио, 2 глави лук, сол и червен пипер.

Приготвяне: Изчистеният и ситно нарязан лук поставяте в тиган, прибавяте олиото, малко пода (колкото олиото) и сол. Разбърквате, слагате капака за да се задуши 10тина мин, като разбърквате периодично. След това слагате яйцата върху лука, още малко сол и без да бъркате оставяте да се изпържат яйцата на по тих огън, около 3-4 мин, като от време на време разклащате съда.

0 comments:

Публикуване на коментар

Моля споделете вашето мнение: